Školení rozhodčích 3. třídy a seminář rozhodčích 2. a 3. třídy, Dubňany, 23.5.2009

Jihomoravský šachový svaz Vás srdečně zve na školení rozhodčích III.třídy a seminář rozhodčích II. a III.třídy, který se koná v Dubňanech, Kulturní dům, nám. 15.dubna v sobotu 23.5.2009 ...

Kdo je rozhodčí III. třídy?

Rozhodcovská III. třída je základní kvalifikací rozhodčího. Znamená znalost Pravidel šachu, znalost základních požadavků Soutěžního řádu pro řízení utkání družstev a schopnost zorganizovat menší turnaj jednotlivců.

Školení je určeno:

  • Všem zástupcům družstev hrajícím krajské soutěže družstev. (Rozpis krajských soutěží družstev stanoví povinnost zajistit kvalifikovaného rozhodčího pro řízení utkání.)
  • Všem dalším zájemcům o získání základní kvalifikace rozhodčího. (Vedoucím kroužků mládeže, dorostencům, všem, kteří chtějí mít jasno v šachových pravidlech.)

Seminář je určen:

  • Všem rozhodčím II. a III. třídy, kteří v poslední době neabsolvovali žádné školení či seminář rozhodčích a chtějí si svou kvalifikaci prodloužit. (Podle platného Statutu rozhodčích je doba platnosti kvalifikačních tříd R1, R2 a R3 čtyři roky – nejpozději na konci této lhůty je nutno absolvovat další školení či seminář.)

Právo účasti na školení a semináři mají osoby, které:

  • jsou starší 15 let (= nar. v roce 1994 a starší);
  • jsou řádně registrovanými členy ŠSČR;
  • řádně a včas zašlou přihlášku na školení.

Vlastní organizace školení:

Termín: sobota 23. května 2009. Vlastní průběh školení a semináře od 9.00 do 17.00 hodin. Písemný test pro účastníky školení od 17,00 do 18,00 hodin

Poplatek: 300,-Kč pro účastníky školení (tj. šachisty bez rozhodcovské třídy), 300,-Kč pro účastníky semináře s platnou II. třídou a 250,-Kč pro účastníky semináře s platnou III. rozhodcovskou třídou). Hradí se v hotovosti u prezence.

Přihlášky: zasílejte do 17. května 2009 mailem na adresu palovsky@polymer.cz, eventuálně poštou na adresu Ladislav Palovský, Jírova 4, Brno-Líšeň, 628 00.

V přihlášce uveďte své jméno a příjmení, mailovou a poštovní adresu, datum narození a název šachového oddílu, jehož jste registrovaným členem.

Lektoři: Petr Galuška, David Ciprys a Ladislav Palovský

Organizační garant: Petr Galuška a Ladislav Palovský

Po zaslání přihlášky obdrží každý uchazeč mailem podrobný rozvrh školení a materiály k samostudiu včetně vzoru otázek k závěrečnému písemnému testu. Předpokládá se, že každý uchazeč se ke školení dostaví se znalostí zaslaných materiálů. Vlastní školení proběhne ve zkrácené formě a bude zaměřeno především na nejčastější problémové situace, na diskusi a vysvětlení případných nejasností. Školení bude ukončeno standardizovaným písemným testem. Pro případné neúspěšné uchazeče budou stanoveny náhradní termíny pro vykonání zkoušek. Pro účastníky semináře není závěrečný test povinný.

V Brně, 26.3.2009, Ladislav Palovský - předseda KR JmŠS