Vítězný konkurzní návrh

STK ŠSČR

---------------


Věc : Přihláška do konkurzu na pořádání Mistrovství ČR juniorů a dorostenců 2011

Šachový klub Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou se přihlašuje do konkurzu na pořadatele Mistrovství České republiky juniorů a dorostenců 2011. Navrhujeme níže uvedené podmínky a dále zkušenosti s pořádáním 11 ročníků Mistrovství ČR mládeže a dalších velkých šachových akcí. Pořadatel by zároveň chtěl využít dobrých podmínek poskytnutých majitelem Hotelu Dlouhé Stráně výhradně nám šachistům, neboť sám je též šachista a je i pořadatelem jednoho z turnajů Grand Prix ČR v rapid šachu. V roce 2010 jsme již Mistrovství ČR juniorů a dorostenců uspořádali současně s Mistrovstvím ČR mládeže a systém se osvědčil. Velkým pozitivem byla přítomnost mnoha kvalitních trenérů, kteří zde působili s výpravami mládeže a zároveň spolupracovali s juniory.

1. Termín : Pátek 11. března až sobota 19. března 2011. Pro zájemce bude zajištěn pobyt již od čtvrtka 10. března 2011.

2. Místo konání : Hotel Dlouhé Stráně, 788 11 Kouty nad Desnou 1 Web : www.dlouhestrane.hotel-cz.com

3.Pořadatel : Šachový klub Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou, IČO : 62697561 web : www.chess-svetla.cz

4. Ředitel turnaje : Ing. Zdeněk Fiala, Pěšinky 1125, 582 91 Světlá n.Sáz. Tel. 731 00 63 64, e-mail : chess.svetla@seznam.cz

5. Cenová nabídka : Pořadatel žádá STK ŠSČR o dotaci 80.000 Kč dle podmínek konkurzu.
Pořadatel vyplatí cenový fond ve výši 25.000 Kč.
Pro všech 12 kvalifikovaných hráčů pořadatel zajistí a uhradí ubytování včetně plné penze po celou dobu turnaje ( t.j. od oběda 11.3. do oběda 19.3. ). Ubytování bude zajištěno v kvalitních dvoulůžkových pokojích.
Pořadatel zajistí a uhradí ubytování včetně plné penze po celou dobu turnaje rozhodčímu.
Pořadatel uhradí rozhodčímu odměnu dle ekonomické směrnice ŠSČR.
Pořadatel zajistí pro hráče MČR juniorů a dorostenců bezplatné WIFI připojení na internet.
Pořadatel provede vyúčtování dotace a nevyužitou část zúčtovatelné složky vrátí ŠSČR.

6. Zajištění akce : Pořadatel zajistí kvalitní hrací místnost, ve které budou mít hráči mít dostatečný prostor ke hře. Pořadatel dále zajistí pro hráče místnost pro analýzu a oddech.
Pořadatel zajistí bezproblémový on-line přenos všech 6 partií každého kola.
On –line bude zajištěn na webových stránkách pořadatele, ev. na webových stránkách ŠSČR a spolupracujících šachových subjektů.
Informace po každém kole budou aktualizovány na vývěskách v hrací místnosti (startovní listiny, výsledky, pořadí, rozlosování, aktuality, doprovodný program, atd.).
Informace budou po každém kole též aktualizovány na webových stránkách pořadatele a ŠSČR.
Hráči budou dostávat každý den na svoje šachovnice bulletin.
Bulletin bude každý den též aktualizován na webu.
Pořadatel bude propagovat turnaj publikováním informací o mistrovství.
Pořadatel předá po skončení turnaje bezplatně výsledkovou listinu všem zúčastněným hráčům, sekretariátu ŠSČR a předsedovi STK ŠSČR. Výsledková listina bude obsahovat přesná jména a příjmení hráčů, datum narození a oddílovou příslušnost hráčů.
Pořadatel navrhne STK ŠSČR kvalifikovaného rozhodčího pro řízení Mistrovství České republiky juniorů a dorostenců 2011.
Pořadatel zajistí pro účastníky Mistrovství České republiky juniorů a dorostenců bohatý šachový i nešachový doprovodný program, ze kterého si mohou všichni účastníci vybrat. Pořadatel zajistí 5 tematických přednášek, simultánky, koncert Českého Slavoje, výlety, exkurze a další akce pro účastníky.

7. Výhody nabídky : Vstřícnost majitele hotelu a ideální podmínky pro juniory a dorostence. Příznivá cena : Pořadatel uhradí hráčům kvalitní ubytování a to včetně plné penze. Hráči MČR juniorů a dorostenců se kromě jiného mohou zúčastnit 5 kvalitních tematických přednášek našich předních trenérů. Lze očekávat výrazně větší divácký zájem než u jiných ročníků MČR juniorů a dorostenců.

8. Informace o hotelu : Hotel Dlouhé Stráně se nachází v jednom z ekologicky nejčistších míst České republiky. Je obklopen krásnou přírodou s čistým horským vzduchem. Obec Kouty nad Desnou se nachází v nadmořské výšce 600m v oblasti Hrubého Jeseníku. Krajina je hornatá a lesnatá, poloha hotelu je v klidném prostředí a poskytuje výhodné podmínky pro aktivní odpočinek a rekreaci hostů. Oblast je ideální pro zimní sporty a letní turistiku. V objektu jsou prostorné sály, které využijeme jako hrací sály. Hotel má všestranné využití pro jednotlivce, rodiny s dětmi i větší skupiny. Před budovou jsou dostatečně velká parkoviště. Parkování je bez poplatku.

9. Ubytování : Ubytování je v komplexu dvou ubytovacích budov tzv. Hlavní budova *** a tzv. Horní budova ***. V zimě nebo při nepříznivém počasí lze využít spojovací podchod mezi oběma budovami. V budovách jsou výtahy - v hlavní budově je bezbariérový přístup. Celková kapacita je 700 lůžek v 300 pokojích. Pokoje jsou dvoulůžkové s možností jedné přistýlky a příslušenství. Dále zde jsou rodinné dvoupokoje (2+2 lůžka) s příslušenstvím a s možností dalších dvou přistýlek. Hotel má 8 dvou až čtyř lůžkových apartmá s možností přistýlky. Dále jsou zde také třílůžkové pokoje se sprchou. V recepci hotelu je provoz nepřetržitý.

10. Stravování : Hotel Dlouhé Stráně nabízí široký výběr možností celodenního stravování. Střediska hotelu jsou restaurace, jídelna, vinárna a kavárna. Možnost dietní kuchyně včetně bezlepkové diety.

11. Možnosti pro relaxaci a volný čas v areálu hotelu : Hotel disponuje širokým sportovním a kulturním zázemím. Vnitřní vybavení : sauna s malým bazénkem, s možností masáže posilovna 8 stolů na stolní tenis 2 hrací stoly na mechanický fotbal kulečníky (karambol) 1 kulečník děravý (ruský) - pro děti i dospělé malé i velké klubovny s televizí i bez televize kinosál - možnost videoprogramů vinárna s možností tanečních večerů (na objednávku), JUKEBOX Venkovní vybavení areálu hotelu : 2x hřiště s asfaltovým povrchem pro míčové hry + tenis ruské kuželky, houpačky, prolézačky, šplhadla pro děti areál táboráku s posezením paintball, petang horské minikáry + koloběžky V zimě : U hotelu je svah vhodný pro sáňkování a lyžování dětí předškolního vleku. U hotelu je 500m hotelový vlek (350m dlouhá poma) s nočním osvětlením a občerstvením. V hotelu je lyžařská škola a školka - www.ski-raan.cz. V místě je dalších 5 lyžařských vleků s upravovanými a zasněžovanými svahy, skicentrum. 10 km od hotelu je Červenohorské sedlo. Možnost využití kyvadlové přepravy od hotelu. V létě : Lze využít horské minikáry a letní lyžování na trávě, vzdálenost 15 min. pěší chůze od hotelu. Značené turistické trasy, možnost zajištění horského průvodce. Koupání - termální venkovní koupaliště ve Velkých Losinách - 7 km. Rybolov bez lístku v Loučné nad Desnou - 3 km. Půjčovna sportovního vybavení : lyže, běžky, sáně, horská kola, míče, .....

13. Možnosti pro relaxaci a volný čas mimo areál hotelu : Turistické a cyklistické trasy. U hotelu je orientační mapa s vyznačením tras. Individuální turistika po hřebenech Jeseníků (autobusové spojení na východiště hřebenové turistiky Červenohorské sedlo - 10 km, chůzí 6,5 km). Exkurze do Přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé Stráně. Horní nádrž je umístěna ve výšce 1350m nad mořem a je nejmodernější přečerpávací elektrárnou v Evropě. V roce 2005 byla vyhodnocena jako nejnavštěvovanější technická rarita v ČR. Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé Stráně, oslaví v letošním roce 10 let od uvedení do provozu. Unikátní technické dílo, které je citlivě začleněno do přírody je držitelem tří „nej“. Je vybaveno nejvýkonnější reverzní vodní turbínou v Evropě, je elektrárnou využívající největší spád v České republice a z vodních elektráren Skupiny ČEZ má největší celkový instalovaný výkon. Tenisové kurty v Loučné nad Desnou /možnost objednání v dopoledních hodinách Jízda na koni - Žárová, Vernířovice, Velké Losiny Koupání - termální koupaliště Velké Losiny (květen-září) - venkovní koupaliště /Jeseník, Šumperk, Sobotín, Rapotín/ - kryté bazény /Jeseník, Šumperk, Červenohorské sedlo, Velké Losiny/. Vyhlídkové lety - letiště Šumperk. Zámky - Úsov, Velké Losiny, Javorník; hrady - Bouzov, Sovinec, Šternberk Muzeum - veterán muzeum a ZOO park v Šumperku Jeskyně - Javoříčko, Na Pomezí Rozhledny - Zlatý Chlum, Biskupská hora Ruční papírna - Velké Losiny Města - Jeseník, Šumperk Lázně - Velké Losiny, Karlova Studánka, Lipová-lázně, Jeseník Další lyžařská střediska v okolí hotelu: Červenohorské sedlo /východisko běžeckých tras po hřebenech Jeseníků Ovčárna - Praděd /lyžování do května/ Ramzová /sedačková lanovka, noční osvětlení vleků/ Petříkov /svahy i pro náročné lyžaře a snowbordisty/


Ing. Zdeněk Fiala, předseda ŠK Sklo Bohemia Světlá n.Sáz.


Ve Světlé nad Sázavou dne 24. května 2010.