Vypsání konkurzu

STK ŠSČR vyhlašuje konkurz na pořádatele

Mistrovství ČR juniorů a dorostenců 2010

Konkurzní přihlášky podávejte do 15.9.2009. Konkurz bude vyhodnocen do 25.9.2009.

MČR juniorů a dorostenců proběhne i v roce 2010 podle dosavadního modelu jako samostatný uzavřený turnaj (z rozhodnutí VV ŠSČR budou MČR mužů 2010 a MČR žen 2010 uspořádny jako společný otevřený turnaj na 9 kol).

1. Právo účasti

12 hráčů kvalifikovaných podle pravidel uvedených na webové stránce soutěže http://www.chess.cz/www/souteze/mcr-junior.html

2. Systém turnaje

Systém každý s každým na 11 kol (2 dvojkola), 90 minut na 40 tahů + 30 minut do konce partie s přidáváním 30 vteřin na každý provedený tah od začátku partie pro každého hráče. Turnaj bude započítán na ELO FIDE a LOK ČR.

3. Termín

Pořadatel navrhne konkrétní termín (i alternativně, nejlépe předem konzultovaný s STK) v první polovině roku 2010. Vzhledem k mimořádnému konání MČR mužů a žen jako otevřeného turnaje je možné konání MČR juniorů a dorostenců ve stejném termínu (předběžně květen) a na stejném místě i samostatně v dřívějším termínu.

4. Postupy

Viz rozpis na stránce soutěže http://www.chess.cz/www/souteze/mcr-junior.html

5. Ubytování a stravování:

Pořadatel uhradí minimálně ubytování (nejlépe plnou penzi) po celou dobu turnaje (8-9 nocí) v dvoulůžkových pokojích.

7. Cenový fond:

Pořadatel vyplatí cenový fond ve výši 25.000Kč.

8. Dotace ŠSČR pořadateli:

Do výše 80.000 Kč. Dotace se skládá z pevné složky 25.000Kč určené na cenový fond a zúčtovatelné složky 55.000Kč. Do zúčtovatelné složky je pořadatel oprávněn zahrnout pobytové náklady hráčů, pobytové náklady a odměnu rozhodčímu a poplatek za zápočet na ELO FIDE a ELO ČR. Nevyužitá část zúčtovatelné složky bude vrácena ŠSČR.

9. Pořadatel dále zajistí:

Reprezentativní hrací místnost (hráči musí mít dostatečný prostor ke hře, místnost pro analýzu a oddech)

Úhradu pobytových nákladů (ubytování + plná penze) 1 rozhodčímu nominovanému ŘO a odměny dle příslušné směrnice.

On-line přenos partií na internet a umístění na webové stránce MČR (buď samostatně vytvořené pořadatelem, nebo součástí webu ŠSČR)

Aktuální informace po každém kole v hrací místnosti (výsledky, partie atd.).

Propagaci turnaje publikováním informací ve sdělovacích prostředcích (ČTK, TV, rozhlas, tisk, internet) s denním zasíláním tiskových zpráv.

Po skončení turnaje bezplatně výsledkovou listinu všem zúčastněným hráčům, sekretariátu ŠSČR a předsedovi STK ŠSČR. Výsledková listina musí obsahovat: přesná jména a příjmení hráčů, datum narození a oddílovou příslušnost hráčů.

Propagaci sponzorů ŠSČR a sponzorů MČR.

Do 3 dnů po skončení turnaje zaslání zpracovateli ELO a sekretariátu ŠSČR výsledky pro zápočet na ELO FIDE a LOK, ve spolupráci s rozhodčími do 14 dní závěrečnou zprávu o MČR.

10. Náležitosti přihlášky:

1. Pořadatel, ředitel turnaje, přihláška do turnaje.

2. Požadavek dotace od ŠSČR.

3. Návrh celkové výše vyplacení finančních cen (nad rámec dotace, eventuálně hodnoty dalších věcných cen pořadatele).

4. Co nejpřesněji a nejpodrobněji: Místo, objekt, kategorie a druh ubytování, stravování (rozepsat jaké), hrací prostory, eventuálně odkazy na foto na webových stránkách.

5. Zajištění mediální propagace akce.

6. Doprovodný program, kultura a sport v místě.

7. Další, různé, možno návrh propozic.

Při vyhodnocení konkurzu bude STK dbát na způsob a možnosti prezentace vrcholné akce vůči veřejnosti, sponzorům, partnerům atd., dále na kvalitu ubytování, stravování, hracího sálu, u finančních prostředků k návrhu cenového fondu a výši požadované dotace.

11. Harmonogram příprav

V případě přidělení pořadatelství akce nutno dodržet následující časový harmonogram úkolů:

Do 31.10.2009 předložit předsedovi STK ŠSČR ke schválení text propozic MČR (zpracovaný v textovém editoru Word a zaslaný emailem).

Do 30.11.2009 uzavřít s ŠSČR smlouvu o pořádání akce.

Do 31.12. 2009 informovat vhodným způsobem účastníky MČR.

Jestliže pořadatel nedodrží uvedené výše požadavky, či vlastní závazky, uvedené v přihlášce, případně bude porušen časový harmonogram úkolů, má ŠSČR právo požadovat vrácení části dotace.

!!!Přihlášky zasílejte do 15.9. 2009 na adresu: !!!

Milan Jenč, Plzeňská 95, LÍNĚ 33021, e-mail: jencm@seznam.cz, tel: 776 825 485.

Přihlášku pošlete doporučeně, do obálky vložte další zalepenou obálku, s nápisem "Konkurz MČR juniorů - neotvírat", se jménem pořadatele a kontaktem na ředitele turnaje. Veškeré další náležitosti pošlete v této zalepené obálce. Doporučený postup je v zájmu kandidáta, aby neměl zbytečné pochybnosti o zveřejnění údajů z přihlášky před uzávěrkou. Samozřejmě budou přijaty i přihlášky do konkurzu emailovou poštou. Veškeré přihlášky (poštou i emailem) předá Milan Jenč členům STK ŠSČR až po uzávěrce konkurzu.

STK ŠSČR si vyhrazuje právo prodloužit termín konkurzu, konkurz zrušit příp. nevybrat žádného zájemce.