Konkurz

Sportovně technická komise Šachového svazu ČR

VYPSÁNÍ KONKURZŮ MISTROVSKÝCH SOUTĚŽÍ PRO SEZÓNU 2008/2009

Seriál Grand Prix ČR v rapid šachu jednotlivců

V sezóně 2008/2009 bude opět probíhat seriál Grand Prix ČR v rapid šachu jednotlivců. Po území ČR se uskuteční několik turnajů v rapid šachu, jejichž výsledky se budou započítávat do celkového pořadí seriálu. Na závěr sezóny bude pak pořadí vyhodnoceno a vítězové budou slavnostně dekorováni na Czech Open v Pardubicích.

Termín: srpen 2008 – červenec 2009

Hrací systém a tempo hry: otevřené turnaje hrané švýcarským systémem na minimálně 7 kol. Délka trvání může být 1 - 2 dny. Minimální celková hrací doba 350 minut, tempo hry dle pravidel FIDE.

Povinnosti pořadatele:

  • nejpozději 3 měsíce před konáním turnaje zaslat řediteli seriálu oficiální propozice;
  • zajistit propagaci turnaje na webových stránkách ŠSČR a v šachových časopisech;
  • osvobodit od placení startovného hráče a hráčky uvedené na listině talentů ŠSČR;
  • vyhlašovat a odměňovat hráče (hráčky) ve všech propozicemi seriálu stanovených kategoriích;
  • zasílat kompletní výsledky turnaje se všemi náležitostmi (pořadí, jméno a příjmení, datum narození, federace, národní a FIDE Elo, číslo LOK, počet bodů, pomocná hodnocení atd.) na adresu ředitele seriálu nejpozději do 24 hodin po skončení turnaje. Tyto výsledky budou ve formě výstupů ze Swiss Manageru.

Další povinnosti pořadatele najdete v propozicích seriálu Grand Prix na webových stránkách ŠSČR v sekci STK.

Náležitosti přihlášky: pořadatel, ředitel turnaje, místo, propozice a startovní a výsledkovou listinu předchozího ročníku, případné změny (systém, cenový fond, účast), informace o prezentaci turnaje a jeho výsledků v médiích. STK bude vybírat z takových turnajů, kde je předpoklad účasti alespoň 50 hráčů z více než dvou krajů a průměrné Elo první desítky přesáhne 2100 Elo. Mohou se přihlásit i zájemci z řad pořadatelů nového turnaje nebo turnaje, který v minulém roce nesplňoval daná kritéria, avšak s podrobnějším rozborem (cenový fond, představa o zajištění účasti co do počtu a kvality hráčů). Více informací o celém seriálu Grand Prix a kompletní výsledky loňského ročníku naleznete na webových stránkách ŠSČR v sekci STK.

Vaše přihlášky do seriálu Grand Prix, prosím, posílejte Milanu Jenčovi e-mailem na adresu jencm@seznam.cz a v kopii řediteli seriálu Grand Prix Jiřímu Kalužnému na adresu jiri.kaluzny@seznam.cz do 15. 8. 2008. Došlé přihlášky pak STK vyhodnotí, aby do 31. 8. 2008 mohly být vyhlášeny výsledky konkurzů a následně zveřejněny na internetových stránkách ŠSČR. Výsledky budou též rozeslány všem uchazečům o pořadatelství.

Děkujeme a těšíme se na další spolupráci.

za STK ŠSČR Milan Jenč