15. Mistrovství EU mládeže 2017

V sobotu 19. srpna 2017 bude v Hotelu Dlouhé Stráně v Koutech nad Desnou zahájeno 15. Mistrovství Evropské unie mládeže do 8, 10, 12 a 14 let. Mistrovství EU mládeže 2017 pořádá z pověření Evropské šachové unie opět Šachový klub Světlá nad Sázavou ve spolupráci s Šachovým svazem ČR a navazuje tak na předchozí úspěšné ročníky.

Chlapci a děvčata hrají v každé věkové kategorii společný turnaj. Následně budou vyhodnoceni zvlášť chlapci a zvlášť dívky. Turnaje se hrají švýcarským systémem na 9 kol, tempo hry je 90 minut na partii plus 30 sekund na tah. Každý den se hraje jedno kolo. Tato prestižní akce přilákala řadu šachistů. Letos se Mistrovství EU zúčastní 121 hráčů a hráček ze 13 národních federací, přičemž 105 hráčů je ze zahraničí.

Hráči a hráčky ŠSČR budou své partie rozebírat s reprezentačním trenérem MEU, kterým je FM Jiří Tůma. Pro účastníky turnajů a jejich doprovody pořadatelé připravili šachový i nešachový doprovodný program.

Pro rodiče účastníků a další šachové příznivce připravili pořadatelé on-line přenos ze všech šachovnic. Se zajištěním přenosu nám pomáhají kolegové ze Slovenského šachového svazu. Diváci v místě konání mají taktéž možnost sledovat partie v promítacím sále.

Všichni účastníci mohou využít možnosti hotelu pro aktivní odpočinek a rekreaci. V hotelu je k dispozici bazén, wellness, bowling, billiard, stolní tenis a další aktivity. Účastníci Mistrovství EU mohou také navštívit nový termální Aquapark ve Velkých Losinách či Stezku do oblak v nedaleké Dolní Moravě.

V neděli 27. srpna budeme znát 8 nových mistrů a mistryň EU pro rok 2017. Na nejlepší hráče a hráčky čekají hodnotné věcné ceny, mimo jiné 8 notebooků a 16 kusů digitálních hodin. Všichni účastníci si odvezou pamětní diplom a pamětní medaili MEU. Každý hráč obdrží minimálně jednu věcnou cenu, neboť všichni účastníci obdrží dres s logem Mistrovství EU. Po každém kole bude vyhodnocena nejlepší partie jednotlivých kategorií a vítěz partie obdrží věcnou cenu.

O aktualitách z místa konání Vás budeme informovat na webu ŠSČR ( http://www.chess.cz/www/mladez/reprezentace/me-unie.html ) Mimo jiné můžou diváci očekávat i bohatou fotogalerii.

Zdeněk Fiala, ředitel
Šachový klub Světlá nad Sázavou