Zápis ze schůze STK ŠSČR z 29.12.2002 v Havl. Brodě

Předsedové VV, sekretáři a předsedové STK krajských šachových svazů

Vážení, zasíláme Vám zápis ze schůze STK ŠSČR, kde podstatnou část tvoří mistrovské soutěže jednotlivců včetně konkurzních podmínek a postupů. Obracíme se na Vás, abyste uspořádali dle stanovených kritérií krajské přebory mužů, žen, H20 (*84), H18 (*86) v klasickém, rapid šachu do 17.6.2003, krajský přebor v bleskovém šachu do 30.8. 2003, dále do 31.3. 2003 předkolo poháru pětičlenných družstev v rapid šachu. Upřesnění je v dalším textu zápisu. Pokud můžete, přepošlete tento zápis s konkurzy na oddíly. Tabulky odehraných soutěží zasílejte členu STK ŚSČR p. Svatošovi v elektronické podobě na adresu svatosjun@volny.cz do 14 dnů po odehrání soutěží. Jestliže máte naplánován krajský přebor po zde uvedeném termínu, oznamte to prosím co nejdříve STK ŠSČR.

Děkujeme a těšíme se na další dobrou spolupráci.

Petr Šplíchal - předseda STK ŠSČR, p.splichal@nbu.cz

Pořadatelé turnajů

Vážení, zasíláme Vám zápis ze schůze STK ŠSČR, kde podstatnou část tvoří mistrovské soutěže jednotlivců včetně konkurzních podmínek. Uvítáme, pokud své zkušenosti byste měli zájem využít pro mistrovskou soutěž. Rádi od vás nabídku do 20.2.2003 obdržíme. S případnými dotazy na upřesnění a konkurzními nabídkami se obracejte na : Pavel Chrz, pchrz@volny.cz , SNP 35, 400 11 Ústí n.L.

Petr Šplíchal - předseda STK ŠSČR, p.splichal@nbu.cz

Zápis ze schůze STK ŠSČR konané 29.12. 2002 v Havl. Brodě

Přítomni : pp. Šplíchal, Ciprys, Svatoš, Chrz

Omluveni : pp. Fuksík, Talla

Schůzi řídil předseda komise Petr Šplíchal, schůze zahájena ve 14.30 a ukončena v 18.30 h.

Program

  1. Rozdělení činnosti v STK.
  2. Běžné záležitosti rozehrané sezóny 2002-03.
  3. Koncepce mistrovských soutěží jednotlivců 2003, konkurzy 2003.
  4. Koncepce soutěží 2004 a Soutěžní řád.

1. Rozdělení činnosti v STK.

V listopadu se z časových důvodů vzdal funkce předseda STK David Ciprys. Souhlasí s tím, že bude dále členem komise, v předsednictví ho nahradil Petr Šplíchal (schváleno VV ŠSČR).

Petr Šplíchal - předseda, člen VV ŠSČR, operativní záležitosti. Soutěžní řád.

David Ciprys - dokončení transformace soutěží družstev a řešení sporných případů (postupy/postupy, přesuny)

Jaroslav Fuksík - extraliga družstev

Jan Svatoš - evidence všech krajských přeborů soutěží jednotlivců, www stránky soutěží STK, koordinace s webmasterem ŠSČR

Pavel Chrz - konkurzy, zapisovatel

Vladimír Talla – práce s dokumenty FIDE souvisejících s činností STK.

2. Běžné záležitosti rozehrané sezóny 2002-2003.

Soutěže běží bez problému, žádný oficiální protest nebyl podán, na www vše podstatné.

Předseda dokončí jednání s pořadatelem M-ČR mužů, žen a juniorů 2003 ohledně propozic.

3. Koncepce mistrovských soutěží jednotlivců 2003, konkurzy 2003.

U každé soutěže je uveden stručný popis návaznosti, termín a konkurzní podmínky pro pořadatele. Veškeré dotace jsou účelově vázané dle vyjmenovaných kritérií. Bližší informace o konkurzech : Pavel Chrz, pchrz@volny.cz .

Dva turnaje byly přiděleny tradičním pořadatelům bez konkurzu. Mistrovství ČR žen v rapid šachu (Znojmo), Mistrovství ČR seniorů (Rychnov n.K.). Na ostatní soutěže vypsány konkurzy.

Krajské svazy žádáme, aby krajské přebory mužů, žen, H20, H18 v klasickém šachu, rapid šachu uspořádali do 17.6.2003, v bleskovém šachu do 30.8. 2003. Kategorie mohou hrát v jednom turnaji a vyhodnoceny zvlášť. Za krajského přeborníka jsou náhradníky druhý a třetí v pořadí. Tabulky zašlete do 14 dnů po odehrání soutěží na adresu Jan Svatoš, svatosjun@volny.cz. U soutěžích hraných nezkrácených tempem je podmínkou uznání přeboru zápočet na Elo.

Seznam vypsaných konkursů pro sezónu 2003/2004.

4. Koncepce soutěží 2004 a soutěžní řád

Koncepce soutěží 2004 bude připravována společně s novelou soutěžního řádu. Návrhy a připomínky posílejte předsedovi komise Petru Šplíchalovi p.splichal@nbu.cz ; borowicz@seznam.cz

Tento materiál byl projednán 6.1. 2003 na schůzi VV ŠSČR, VV ŠSČR si vyhradil možnost tento materiál doplnit či rozšířit. Tato případná doplnění by byla zveřejněna na www.chess.cz

Zapsal: Pavel Chrz, ověřil: Petr Šplíchal - předseda STK ŠSČR