Seriál turnajů v rapid šachu jednotlivců – Grand Prix 2007/2008

Sportovně technická komise Šachového svazu ČR

VYPSÁNÍ KONKURZŮ MISTROVSKÝCH SOUTĚŽÍ PRO ROK 2008

(zveřejněno na www.chess.cz )

Seriál turnajů v rapid šachu jednotlivců – Grand Prix

V sezóně 2007/2008 bude opět probíhat seriál turnajů v rapid šachu jednotlivců - Grand Prix. Po celém území ČR se uskuteční několik turnajů v rapid šachu (většinou zavedených openů), jejichž výsledky se budou započítávat do celkové tabulky, v závěru sezóny bude pak tabulka vyhodnocena a vítězové budou slavnostně dekorováni na Czech Open v Pardubicích.

Termín: srpen 2007 – červenec 2008

Hrací systém a tempo hry: otevřené turnaje hrané švýcarským systémem na minimálně 7 kol. Délka trvání může být 1-2 dny. Minimální celková hrací doba 350 minut, tempo hry dle pravidel FIDE.

Povinnosti pořadatele:

  • nejpozději 3 měsíce před konáním turnaje zaslat řediteli seriálu oficiální propozice;
  • zajistit propagaci turnaje na webových stránkách ŠSČR a v šachových časopisech;
  • osvobodit od placení startovného hráče a hráčky uvedené na listině talentů ŠSČR;
  • vyhlašovat a odměňovat hráče (hráčky) ve všech propozicemi seriálu stanovených kategoriích;
  • zasílat kompletní výsledky turnaje se všemi náležitostmi (pořadí, jméno a příjmení, datum narození, federace, národní a FIDE Elo, číslo LOK, počet bodů, pomocná hodnocení atd.) na adresu ředitele seriálu nejpozději do 1 týdne po skončení turnaje. Tyto výsledky budou ve formě výstupů ze Swiss Manageru.

Další povinnosti pořadatele najdete v propozicích seriálu Grand Prix na webových stránkách ŠSČR v sekci STK.

Náležitosti přihlášky: pořadatel, ředitel turnaje, místo, propozice a startovní a výsledkovou listinu předchozího ročníku, případné změny (systém, cenový fond, účast), informace o prezentaci turnaje a jeho výsledků v médiích. STK bude vybírat z takových turnajů, kde je předpoklad účasti alespoň 50 hráčů z více než dvou krajů a průměrné Elo první desítky přesáhne 2100 Elo. Mohou se přihlásit i zájemci z řad pořadatelů nového turnaje nebo turnaje, který v minulém roce nesplňoval daná kritéria, avšak s podrobnějším rozborem (cenový fond, představa o zajištění účasti co do počtu a kvality hráčů). Více informací o celém seriálu Grand Prix a kompletní výsledky loňského ročníku naleznete na webových stránkách ŠSČR v sekci STK.

Vaše přihlášky do seriálu Grand Prix, prosím, posílejte Milanu Jenčovi e-mailem na adresu jencm@seznam.cz a v kopii řediteli seriálu Grand Prix Jiřímu Kalužnému na adresu jiri.kaluzny@seznam.cz do 20. července 2007. Došlé přihlášky pak STK vyhodnotí, aby do 31.7. 2007 mohly být vyhlášeny výsledky konkurzů a následně zveřejněny na internetových stránkách ŠSČR. Výsledky budou též rozeslány všem uchazečům o pořadatelství.

Děkujeme a těšíme se na další spolupráci.

za STK ŠSČR Milan Jenč