Pozvánka na ČEZ TALENT FESTIVAL 2013

Břetislav Eichler zve všechny šachové nadšence do Brna na letošní ročník ČEZ TALENT FESTIVAL, dříve známé jako Trade Fair Chess Festival, v rámci kterého se uskuteční i Akademické mistrovství ČR.

Letos s novým hlavním partnerem, který se rozhodl podpořit Akademické mistrovství ČR, které je opět součástí našeho hlavního FIDE Openu. V této kategorii došlo také k navýšení cenového fondu. Ještě se vyjednává o zvýhodněných podmínkách ubytování pro studenty.

Vedení Podnikatelské fakulty VUT, kde se budou opět hrát všechny šachové turnaje, poskytlo další tři místnosti na odvrácené straně sluníčka. Budou zde hrát přední šachovnice, aby ti nejlepší měli co nejlepší klimatické podmínky pro hru. FIDE OPEN bude také trochu rychlejší díky novému tempu 90 min na partii + 30 sec/tah. Tempo bylo změněno s ohledem na odjezd posledních tramvají do centra.

Pro festival je připravena opět spousta turnajů a pořadatelé věří, že si vyberete. Mimojiné rapid, blitzki, fischerky, ingoly, volejbal, pinec, nohejbal i výlet na Špilas.

Seznam dosud přihlášených hráčů slibuje i letos velmi silné obsazení.

Festival začne simultánkou s novým šachovým velmistrem Janem Bernáškem, čímž se pokračuje v nové tradici, kdy simultánku sehraje loňský vítěz festivalu.

Těšíme se na hojnou účast také mladých nadějí, pro které jsme připravili třídenní turnaj s hodinovým tempem.

V době příprav na školní rok jistě příjde vhod také šachová příprava.

Loňský turnaj

Facebook

Propozice

Přihláška

Email