MČR mužů a žen 2010 bude v Ostravě, MČR juniorů 2010 v Koutech nad Desnou

Otevřené mistrovství ČR mužů a žen uspořádá občanské sdružení Ostrava Chess pod vedením Marka Jelínka od 1. do 9. května 2010 v Ostravě, uzavřené mistrovství ČR juniorů a dorostenců Šachový klub Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou vedený Ing. Zdeňkem Fialou od 5. do 13. března 2010 v Koutech nad Desnou.

V termínu určeném konkurzními podmínkami se přihlásili jen tito dva pořadatelé, ovšem jejich nabídky splnily požadavky STK a v některých bodech je dokonce i překročily. Oba pořadatelé patří ve svých kategoriích ke špičce, o čemž svědčí obdobné akce uspořádané letos - Ostravský koník a MČR mládeže. Velmi důležité jsou osobní kontakty pořadatelům k hráčům, které jsou nezbytné při jednání o kvalitní účasti.

MČR mužů a žen proběhne v reprezentačních prostorách Domu kultury města Ostravy a po dobrých zkušenostech z minulých let lze očekávat, že šampionátem bude žít nejen hrací sál, ale i řada dalších míst v Ostravě a na své si přijdou i šachoví fandové. Kvalitní a moderní propagace šachu patří k silným stránkám ostravských pořadatelů.

MČR juniorů a dorostenců proběhne současně s MČR mládeže do 16 let v Hotelu Dlouhé Stráně, který zajišťuje kvalitní hrací prostředí uprostřed přírody a všestranné sportovní vyžití včetně lyžování v samotném srdci Jeseníků. Termínovou kolizi s MČR mládeže vyhodnotila STK jako méně závažnou oproti kolizi s otevřeným MČR mužů a žen. Mistrovství světa a Evropy se také hrají společně pro kategorie do 16 a 18 let.

Nabídky pořadatelů najdete na stránce MČR mužů a MČR juniorů. Na přelomu září a října vyhlásí STK konkurz na pořadatele klasického uzavřeného MČR mužů, žen a juniorů pro rok 2011, aby pořadatel byl znám ještě do konce roku 2009 a měl dostatek času na kvalitní přípravu.