Grand-Prix v rapidu pokračovala v Pardubicích

FM Michal Novotný z pořadatelského klubu 2222 ŠK Polabiny se stal vítězem 2. turnaje série Grand-Prix ČR v rapid šachu a zúročil tak skvělou formu z festivalu Lázeňské garde, kde měl nejlepší výsledek na 4. šachovnici.

11. ročník Memoriálu Čeňka Honsy, tragicky zesnulého vrstevníka dnešních pořadatelů, ovládli hráči domácího extraligového nováčka. Půlku za skvěle disponovaným Michalem Novotným (8,5/9!) skončil jeho oddílový kolega a hlavní favorit IM Martin Petr, který kromě remízy s vítězem ztratil půlku ještě s pátým Sergejem Petuchovem z Rapidu Pardubice. Třetí přišel do cíle nejzkušenější hráč v sále, FM Jaroslav Mojžíš. Čtvrtým místem překvapil Tomáš Trhal z Vysokého Mýta, který v posledním utkání nečekaně porazil třetího nasazeného, talentovaného slovenského mladíka ve službách Polabin Matěje Hrabušu.

Výsledky najdete zde, fotogalerii zde a stránky pořádajícího klubu zde.

Účast tentokrát pořadatele zklamala, byť se hrálo v krásném prostředí Domu techniky v centru Pardubic. Každý hráč měl samostatný stůl s dostatkem prostoru, výsledky a rozlosování se promítaly na plátno v čele sálu a on-line nahrávaly na Chess-results, restaurace je přímo v Domě techniky. Naopak potěšit musela bohatá účast domácích žáčků školou povinných, kteří však nejsou žádnými začátečníky, ale úřadujícími mistry ČR družstev mladších žáků.

Na průběžné pořadí Grand-Prix se můžete podívat zde, příštím pokračováním seriálu bude listopadový Mitlener rapid v Mladé Boleslavi, kde pořadatelé finišují s laděním termínu a definitivně jej potvrdí během několika dnů. Informace o turnaji a loňském velmistrovském ročníku najdete zde.


RNDr. David Ciprys, předseda STK ŠSČR