Grand Prix ČR v rapid šachu má za sebou první polovinu

Pořadatelství pátého turnaje Grand Prix České republiky v rapid šachu se ujal klub šachistů TJ Bučovice ve spolupráci s místním městským úřadem. Hrálo se ve zdejším sále katolického domu a zavítalo na něj celkem 62 hráčů.

Po devíti kolech, na které byl turnaj vypsán, první dva hráči získali stejný počet bodů, a tak o jejich umístění muselo rozhodnout pomocné hodnocení. To přisoudilo první místo FM Františku Vránovi a druhé místo IM Janu Bernáškovi. Tuto dvojici na třetím místě doplnil IM David Kaňovský. Nejlepším juniorem se stal IM Vojtěch Plát, který se umístil v celkovém pořadí na čtvrtém místě. Nejlepší ženou byla dvaadvacátá WIM Věra Medunová a titul nejlepší juniorka získala Jitka Košutová.

V celkovém pořadí první místo stále drží GM Petr Velička. Na druhé místo se po turnaji v Bučovicích protlačil IM Jan Bernášek, který tak odsunul Zdeňka Jandu na třetí místo. Mezi juniory se na první místo vyšvihl Marek Papay. Nejlepší ženou stále zůstává WFM Hana Kubíková a stejně tak i nejlepší juniorkou Dzidzio Angelika.

Výsledky turnaje v Bučovicích
Oficiální stránky GP

Posledním turnajem Grand Prix hraném v tomto roce bude 18. ročník mezinárodního turnaje "O losinského kapra", který se bude hrát 11. 12. 2010 v Hotelu Dlouhé Stráně. Více informací naleznete na stránkách pořádajícího klubu.

Ing. Petr Záruba, předseda STK ŠSČR