Seniorským Mistrem Evropy Mark Cejtlin

Novým seniorským Mistrem Evropy se ve švýcarském Davosu stal izraelský velmistr Mark Cejtlin, který v devítikolovém turnaji uhrál 7,5 bodu. 2. místo obsadil na těsné horší pomocné hodnocení Rus Vitalij Ceškovskij a třetí byl papírový favorit Mišo Cebalo z Chorvatska.

Josef Přibyl obsadil s výkonem 5,5/9 20. místo a druhý český zástupce v soutěži Karel Šlechta skončil přesně podle papírového nasazení na 83. místě. Kompletní výsledky turnaje naleznete na serveru Chess-results .


Ve švýcarském Davosu bylo v sobotu 9.8. za účasti 110 hráčů ze 24 zemí zahájeno 8. seniorské Mistrovství Evropy. Českou republiku reprezentují Josef Přibyl a Karel Šlechta.

Největšími favority devítikolového turnaje jsou Mišo Cebalo (2523) a Vitalij Ceškovskij (2519). Josef Přibyl je nasazenou devítkou, Karel Šlechta má pořadové číslo 83. Po 2. kole má Josef Přibyl 1,5 bodu, Karel Šlechta 1 bod.

Další informace o turnaji nabízí stránky pořadatelů , kompletní a přehledné výsledky pak tradičně server Chess-results . Online přenos partií bohužel není k dispozici.