Propozice Mistrovství světa mládeže 2007

Mistrovství světa mládeže 2007

Kemer – Antalya, Turecko

17.- 29. 11. 2007

 

Pozvání

Turecká vláda spolu s tureckou šachovou federací mají čest pozvat všechny členské federace FIDE k účasti na mistrovství světa mládeže (pod 8, 10, 12, 14, 16 a 18 let), které se bude konat v tureckém Kemeru – Antalya, mezi 17. listopadem 2007 (příjezd) a 29. listopadem 2007 (odjezd).

TŠF garantuje, že tento mládežnický šampionát bude jedním z nejprofesionálněji pořádaným v historii.

TŠF usiluje o rekordní účast tohoto mistrovství a doufá, že se zúčastní 2000 hráčů a 1500 doprovodných osob. Jsme připraveni ubytovat přes 4500 účastníků a chceme dosáhnout významného rozsahu globálního mediálního zpravodajství se speciální pozorností na šachy.

 

 

Účast

Všichni účastníci včetně rodičů, příbuzných a trenérů jsou povinni ubytovat se v oficiálních hotelích. Přístup do hracích prostor a do hotelů bude dovolen pouze osobám akreditovaných organizátory.

 

Každá federace může registrovat jednoho pozvaného hráče v každé kategorii. To je maximum dvanácti hráčů, které bude hostit TŠF plus jedna doprovodná osoba z každé účastnické federace.

 

Hráči s osobními právy, např. loňští vítězové, budou dle pravidel FIDE akceptováni jako hosté.

 

Jakákoliv federace může registrovat i tzv. extra hráče.

 

Aby byly zaručeny odpovídající turnajové podmínky, federace musí pečlivě vyplnit oficiální registrační formulář a poslat jej organizačnímu výboru nejpozději do 15. září 2007. Jakýkoliv jiný registrační formulář nebude akceptován.

 

Vstupní poplatky FIDE

Dle pravidel FIDE, vstupní poplatek pro každého pozvaného hráče je 70 euro a  musí být poslán národní federací přímo na FIDE před začátkem turnaje.

 

Dle pravidel FIDE, vstupní poplatek FIDE pro každého extra hráče je 140 euro a musí být poslán národní federací přímo na FIDE před začátkem turnaje.

 

Registrace a transport

Uzávěrka registrací je 15.9. 2007. Přihlášení po tomto datumu znamená penále 100 euro za každou pozdní registraci. Organizátoři mají navíc právo odmítnout nebo zrušit jakoukoliv pozdní registraci.

 

Registrační formulář musí obsahovat FIDE ID, jméno a příjmení, mezinárodní rating, případný FIDE titul a detaily pasu každého hráče a každé doprovodné osoby. Dále musí obsahovat jméno a telefonní číslo (adresu, email) vedoucího výpravy.  Do 1.11. musí dále poslána identifikační fotografie za každého hráče a doprovodnou osobu. Fotografie se může pořídit v den příjezdu do hotelu za poplatek 3 euro.

 

Všechny cestovní náklady musí hrazeny federací účastníků.

 

 

Každý hráč (pozvaný, extra, kvalifikovaný) a každá doprovodná osoba musí zaplatit organizačnímu výboru částku 100 euro v době registrace (před 15.9. 2007). Tato platba je povinná, potvrzující registraci a zahrnuje přepravu z letiště v Antalye, identifikační cedulky a organizační náklady. Pokud se přihlášený účastník turnaje nezúčastní, zaplacená částka se nevrací.

 

 

Místem konání je pětihvězdičkový hotel Limra v Kemeru.. Nachází se 90 km od letiště v Antalye. Antalya je velice dobře známé turistické město, kam se lze dopravit mnoha charterovými lety z celé Evropy. Dalším způsobem, jak se dostat do Antalye, je cesta přes Istanbul. Denně je zhruba 20 – 30 letů mezi Istanbulem a Antalyou. Na následujících webových stránkách lze získat více informací o tuzemských letech v Turecku a lze se tam online zaregistrovat.

 

http://www.thy.com

 

http://www.onurair.com.tr/onurair/

 

http://www.atlasjet.com.tr/

 

http://www.pegasusairlines.com/

 

Platba

1) Bankovním převodem (100 euro za každého člena výpravy) na následující účet:

 

Jméno pobočky: Ankara

Adresa: Ulus – Ankara

Majitel účtu: Turecká šachová federace

Iban Euro: TR500006400000242003881023

SWIFT: ISBKTRISXXX

 

Všechny bankovní poplatky by měly být placeny odesílatelem.

 

2) Platební kartou. Platby lze provést také přes online webové stránky TŠF pomocí kreditní karty. Při placení tímto způsobem nemusí odesílatel platit žádné poplatky. Více informací lze nalézt na internetových stránkách.

 

Jakmile bude potvrzena platba, pořadatelé zašlou příslušné federaci potvrzení hotelové rezervace. Potvrzené registrace budou dále vystaveny na oficiálních internetových stránkách.

 

Hráči nebudou nalosováni dokud všechny poplatky pořadatelům nebudou vyřízeny.

 

 

Ubytování

Ubytování bude v hotelích v Kemeru, které jsou zarezervovány organizátory. V hotelovém lobby bude k dispozici všem účastníkům bezplatné připojení k internetu. Nabízíme ubytování s plnou penzí všem pozvaným hráčům a jednomu trenérovi z každé federace od 17.11. (večeře) do 29.11.(snídaně) ve dvou a tří lůžkových pokojích.

Úhrady za ubytování musí být zaplaceny předem a pouze v eurech. Jestliže účastnická federace nepošle hráče v určité kategorii, nemůže jej nahradit hráčem z jiné věkové kategorie.

Pokud federace zašle všechny poplatky za ubytování a registraci do 1. srpna, bude mít slevu 5% (nevztahuje se na organizační poplatek).

 

Ceny za ubytování v petihvězdičkových hotelích:

 

Hotel Limra a Hotel Alinda Beach

 

Trojlůžkový pokoj 53 euro za osobu a noc včetně plné penze

Dvojlůžkový pokoj 59 euro za osobu a noc včetně plné penze

Jednolůžkový pokoj 75 euro za osobu a noc včetně plné penze

 

Ceny za ubytování ve čtyřhvězdičkových hotelích:

 

Hotel Sailors Beach

 

Čtyřlůžkový pokoj 45 euro za osobu a noc včetně plné penze

Trojlůžkový pokoj 48 euro za osobu a noc včetně plné penze

Dvojlůžkový pokoj 52 euro za osobu a noc včetně plné penze

Jednolůžkový pokoj 69 euro za osobu a noc včetně plné penze

 

Pokoje budou zarezervovány dle principu FCFS (First Come First Served). Nejdelší vzdálenost z hotelů do Limry je 900 metrů.

 

Technické podmínky

Turnaj bude hrán švýcarským systémem na 11 kol. Národní ratingy nebudou brány v úvahu pro losování. Hrací tempo bude dle pravidel FIDE: 90 minut na 40 tahů + 30 minut do konce partie s přídavkem 30 vteřin za každý tah od 1.tahu.

 

Bulletiny

Každá federace obdrží zdarma jeden bulletin za každého kola. Ostatní bude nabízen v prodeji.

 

Počasí

V listopadu je počasí v Antalye teplé, přibližně kolem 20-ti stupňů.

 

Měna

Místní měnou je turecká lira.

1 euro = 1,8 turecké liry (květen 2007).

1 dolar = 1,4 turecké liry (květen 2007).

 

 

 

 

Přeložil: František Štross