Delegace rozhodčích na ligové soutěže ŠSČR 2013-2014

V příloze naleznete finální verzi delegací rozhodčích na ligové soutěže ŠSČR 2013-2014. Pokud se rozhodčí nemohou dostavit na utkání, k nimž byli delegováni, nechť kontaktují pověřeného člena KR ŠSČR Ing. Jaromíra Skálu na mail jaromir.skala@centrum.cz.

Na posledním listu excelovského souboru je seznam kontaktů, kde v kolonce "rozhodcovská třída" je uvedena platnost třídy. Doporučujeme tedy rozhodčím, kterým bude v tomto roce končit licence, prodloužit si třídu na semináři či školení rozhodčích! V případě, že delegovanému rozhodčímu k 31.12.2013 vyprší platnost třídy rozhodčího (bude mu pozastavena platnost třídy rozhodčího) a na utkání bude delegován jiný rozhodčí.

Upozorńujeme, že ohledně delegace rozhodčích platí "ať už psaná" (ve statutu rozhodčích) nebo "nepsaná" (ale komisí rozhodčích ŠSČR doporučena) ustanovení minulých let:

"KR ŠSČR doporučuje delegovaným rozhodčím na extraligu ČR, aby vzhledem k charakteru této akce svým oblečením odpovídajícím způsobem reprezentovali funkci rozhodčího v nejvyšší soutěži."

"Při delegování rozhodčích vybírá komise rozhodčích vhodné kandidáty z okruhu těch rozhodčích, kteří jsou oprávněni v dané soutěži působit (čl. 6 Statutu rozhodčích). Hlavním kritériem výběru je zájem na tom, aby byla utkání řízena co možná nejkvalitnějšími rozhodčími."

"Žádný rozhodčí nemá právní nárok na to, aby byl delegován. Zejména pak není možné domáhat se delegace pouze na základě získané třídy rozhodčího."

"V případě stížností nebo neuspokojivých výkonů může být delegovanému rozhodčímu delegace pozastavena nebo odebrána."

Ladislav Palovský, předseda KR ŠSČR