Forum chess.cz
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?
08.11.2017, 12:43:52

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:     Pokročilé vyhledávání
619 příspěvků v 138 témat od 569 uživatelů
Nejnovější uživatel: NajiZweig
* Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
+  Forum chess.cz
|-+  Komise rozhodčích
| |-+  Swissmanager (Moderátoři: Petr Harasimovič, Richard Fischl, Jaromír Skála, Jan Malec, Jiřina Prokopová)
| | |-+  Unicode verze
« předchozí další »
Stran: [1] Dolů Tisk
Autor Téma: Unicode verze  (Přečteno 9677 krát)
gip
Jr. Member
**

« kdy: 02.12.2009, 06:31:11 »

Tak zkouším novou verzi unicode a narazil jsem na nějaké problémy
1) s importem LOK s diakritikou. Asi 2 400 lidí se nenačte. Asi ti, co začínají např. na Ž, Š atd. U předchozí verze to šlo bez problému.
2) Pokud někdo končí na ň a při vyhledávání napíšu celé jméno, tak ho to neukáže.
3) Pokud je formát skóre nastaven na 1/2, tak např. v sestavě "Výstup seznamu nasazení" je místo 1/2 jednička.

O těch chybách asi víte, ale bude aspoň ta první chyba brzy odstraněna?

Zaznamenáno
palovsky
Host
« Odpověď #1 kdy: 08.12.2009, 07:27:17 »

Dobrý den,
upozorňuji, že unicode verze je stále ve vývoji a raději bych se držel staré verze nebo použil LOK bez diakritiky. O problémech 1 a 3 vím (2 je bez problémů), průběžně se bude pracovat na jejím odstranění. Momentálně se řeší ještě větší problém, který bych nazval terminologii Microsoftu jako "velmi kritická záplata SM". Počítejte, že 1 a 3 bude odtraněna během ledna.
Zaznamenáno
palovsky
Host
« Odpověď #2 kdy: 18.02.2010, 01:58:53 »

Import LOk s dakritikou již funguje, horší je to s nastavením půlky - ať už ve tvaru 0.5 nebo 1/2. V současné době nejpalčivější problém, který díky české znakové řadě není dořešen. Prozatím doporučuji pro půlku zvolit znak pro procenta - % (Nástroje - Volby - Seznamy - Zvláštní znaménko pro (") pro výsledky a tabulky) - tam to funguje spolehlivě. 
Zaznamenáno
gip
Jr. Member
**

« Odpověď #3 kdy: 25.02.2010, 05:06:26 »

Tak od verze z 25.2. mi ty půlbody fungují. Je třeba do pole pro zvláštní znaménko pro 1/2 napsat * (hvězdičku)
Zaznamenáno
palovsky
Host
« Odpověď #4 kdy: 26.02.2010, 11:24:52 »

Ano, je tomu tak, včera p.Herzog vypustil novou verzi, ale pořád se mi to nějak nezdá. Za zmiňovanou půlku mi to udělá symbol čtverce (v náhledech a výstupech xls, náhled pro tisk OK). Jak jste na tom ostatní??

Dear all,
today I published a new Swiss-Manager version (8.0.0.59) to fix the half sign problem. Please test it.

Best regards,
Heinz Herzog
Zaznamenáno
gip
Jr. Member
**

« Odpověď #5 kdy: 26.02.2010, 03:40:14 »

Já mám Visty a Openoffice a v xls souborech vyjetých z různých sestav vidím ty 1/2 správně. Tiskárnu po ruce nemám, abych vyzkoušel i tisk.
Zaznamenáno
Richmond1906
Jr. Member
**

« Odpověď #6 kdy: 06.06.2010, 09:22:06 »

Nevím jestli je to problém jenom unicod verze, ale když uděláte turnaj třeba pro 30 lidí a když při prvních dvou kolech nastavíte že vyhráli jenom bílý tak vám to 3 kolo nerozlosuje(teda už mi to losuje přes 10 minut a furt nic). Vím že to není aktuální ale třeba při dětských turnajích se může stát všechno a to by SM dělat neměl.
Zaznamenáno
gip
Jr. Member
**

« Odpověď #7 kdy: 08.06.2010, 04:14:25 »

Nevím jestli je to problém jenom unicod verze, ale když uděláte turnaj třeba pro 30 lidí a když při prvních dvou kolech nastavíte že vyhráli jenom bílý tak vám to 3 kolo nerozlosuje(teda už mi to losuje přes 10 minut a furt nic). Vím že to není aktuální ale třeba při dětských turnajích se může stát všechno a to by SM dělat neměl.

To bude asi oříšek. Mně to dělá taky. Tak jsem zkusil program Sevilla - a taky to 3. kolo nespočítá.
Zaznamenáno
palovsky
Host
« Odpověď #8 kdy: 10.06.2010, 01:19:21 »

Dobrý den,
tento problém jsem již Herzogovi kdysi zasílal na dotaz p.Partla a zveřejňuji zde jeho odpověď:

"For such unrealistic data found the program no solution or the computing time is very high.
In practice there are very seldom problems."

Z výše uvedeného vyjádření je zřejmé, že tyto vstupní data považuje autor programu za nerealistické, program si s tímto vůbec neporadí nebo čas propočtu bude velmi dlouhý. V praxi je to velmi nepravděpodobné.
Zaznamenáno
UBoot
Jr. Member
**

« Odpověď #9 kdy: 26.12.2010, 01:39:13 »

Stálé zdraví.
Od 22.12.2010 je k dispozici nová verze (8.0.0.253, http://swiss-manager.at/download.aspx?lan=1), tož jsem zvědavý na další zkušenosti/ohlasy.
Zaznamenáno
palovsky
Host
« Odpověď #10 kdy: 03.01.2011, 01:11:09 »

Uvidíme, myslím, že nějaké větší překvapení nás nečeká. Každopádně je jisté, že pevně zakotvenému programu SM přibude konkurent - ChessarbiterPro (březen-duben 2011 v české jazykové verzi - mnoho zajímavých funkcí pro soutěže jednotlivců i družstev)  Mrknutí 
Zaznamenáno
Stran: [1] Nahoru Tisk 
« předchozí další »
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!