Forum chess.cz
Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
Nedostal jsi svůj
aktivační email?
08.11.2017, 12:43:59
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:
Pokročilé vyhledávání
619
příspěvků v
138
témat od
569
uživatelů
Nejnovější uživatel:
NajiZweig
Forum chess.cz
Komise rozhodčích
Swissmanager
(Moderátoři:
Petr Harasimovič
,
Richard Fischl
,
Jaromír Skála
,
Jan Malec
,
Jiřina Prokopová
)
užší hodnocení v SM
« předchozí
další »
Stran:
[
1
]
Autor
Téma: užší hodnocení v SM (Přečteno 3424 krát)
jave
Jr. Member
užší hodnocení v SM
«
kdy:
14.10.2009, 09:35:27 »
Zdravím,
je možno ve SM nastavit u turnaje jako pomocné hodnocení "počet odehraných partií", nebo něco v tom smyslu? Nechci podle toho hráče rovnou řadit, ale myslel jsme, že si to dám až jako poslední pomocné hodnocení a SM mě potom bude počítat a znázorňovat, kolik kdo již odehrál partií. V klubovém přeboru hráči občas hrají partie napřed či někomu zas několik partií chybí a já bych rád viděl, kolik partií má kdo odehráno. Lze to nějak provést? Děkuji
Zaznamenáno
palovsky
Host
Re: užší hodnocení v SM
«
Odpověď #1 kdy:
15.10.2009, 08:31:05 »
Obávám se, že jako pomocné hodnocení (tedy ve smyslu zadávání v menu Tie-breaků) nikoliv.
Lze to však informativně provést podle nastavených parametru pomocí výběru sestavy. Například - Zvolím "Průběžné/konečné pořadí" (F5) po 7 kole (jedná se o 7 kolový turnaj a hráči hrajou oddílový přebor každý s každým - např. Franta, Pepa, Honza a Adam mají již po 3 kolech sehrána svá utkání v 5 a 6 kole). Pak buď vyberu "Výběr seznamu - Standarlist" nebo dám "Definovat novou sestavu", přejdu do záložky „Sloupce“ a mám před sebou zobrazenou definici sestavy. Zde si vyberu položku "Partie", u které dám ve sloupci "zobrazit" - ANO (Ano pro viditelné, Ne pro neviditelné). V sestavě si pak můžu přesouvat řádky (tedy zobrazované sloupce) směrem nahoru i dolů ... Zavřeme dialogové okno pomocí tlačítka Konec a opět si znovu načteme "Průběžné/konečné pořadí" (F5). Ihned zjistíme, že se nám objevil nový sloupec "Partie", kde je patrné, který hráč kolik partií odehrál v celém turnaji (samozřejmě v nabídce Kolo musím mít zaškrtnuto poslední kolo, aby sehrané partie opravdu počítal ze všech kol).
Zaznamenáno
jave
Jr. Member
Re: užší hodnocení v SM
«
Odpověď #2 kdy:
15.10.2009, 09:25:55 »
Děkuji, stejně jsem to však nepochopil, nenašel jsem v nabídce SM jak vyvolat příkaz definovat novou sestavu. V tisk.nabídce jsou také sloupce, ale nejde je editovat.
Zaznamenáno
Stran:
[
1
]
« předchozí
další »
Skočit na:
Prosím vyber cíl:
-----------------------------
Koncepce činnosti KM ŠSČR
-----------------------------