Forum chess.cz
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?
08.11.2017, 12:43:59

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:     Pokročilé vyhledávání
619 příspěvků v 138 témat od 569 uživatelů
Nejnovější uživatel: NajiZweig
* Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
+  Forum chess.cz
|-+  Komise rozhodčích
| |-+  Swissmanager (Moderátoři: Petr Harasimovič, Richard Fischl, Jaromír Skála, Jan Malec, Jiřina Prokopová)
| | |-+  Překlad souboru s nápovědou pro program Swissmanager v češtině
« předchozí další »
Stran: [1] Dolů Tisk
Autor Téma: Překlad souboru s nápovědou pro program Swissmanager v češtině  (Přečteno 10272 krát)
palovsky
Host
« kdy: 29.03.2009, 07:36:00 »

Od září 2008 až do února 2009 KR ŠSČR mimo jiné pracovala nad překladem souboru s nápovědou pro program Swissmanager, který je nyní po finálních úpravách a převodu do formátu .chm souboru si možné stáhnout na adrese - http://www.chess.cz/www/informace/komise/kr/download.html nebo http://swiss-manager.at/download.aspx?lan=1. Nějvětším oříškem (kromě samotného překladu) při finalizaci tohoto souboru bylo korektní zobrazování diakritiky v textech i obrázcích. Podle informací autora se však v nejbližší době chystá unicode verze Swissmanageru, takže se možná blýská na lepší časy. Na tomto překladu se podíleli všichni členové komise, za což jim náleží moje obrovské poděkování.
« Poslední změna: 29.03.2009, 07:38:46 od Ladislav Palovský » Zaznamenáno
jave
Jr. Member
**

« Odpověď #1 kdy: 13.10.2009, 10:38:23 »

Již několikrát jsem si stáhl soubor s nápovědou Swiss Manageru. Při otevření jsem však vždy nalezl jen názvy rubrik a místo textu" Navigace na webovou stránku byla zrušena.

Můžete vyzkoušet následující možnosti:
     Zadejte adresu znovu. " Můžete mi s tím poradit, prosím?

Zaznamenáno
palovsky
Host
« Odpověď #2 kdy: 14.10.2009, 12:28:28 »

Dobrý den,
celá nápověda k programu SM je zazipovaná ve formátu CHM.

Ten vychází z formátu, jenž firma Microsoft používá pro soubory nápovědy ve svých aplikacích. Je založen na HTML a celý obsah je včetně grafiky a metadat komprimován a uložen do jediného souboru. Poprvé se představil při uvolnění Windows 98 a je stále ještě podporován a šířen prostřednictvím Windows XP a Vista. Kromě toho, je formát CHM stále více používán k vytváření elektronických knih (e-books).

Číst tento formát je možné v jakémkoliv prohlížeči - IE, Firefox, Opera atd. Nejjednodušší je tuto nápovědu implementovat přímo do SM tak, že do zdrojového adresáře (defaultně C:\Program Files\SwissManager) zkopírujete český soubor s nápovědou (SwissManagerHelp_CZE.chm).  Tento soubor pak přejmenujete na "SM_ENG.chm" a po spuštění SM by po kliknutí na tlačítko F1 by se mělo objevit dialogové okno s nápovědou v češtině.
Zaznamenáno
jave
Jr. Member
**

« Odpověď #3 kdy: 15.10.2009, 08:22:27 »

Dobrý den,
ačkoli jsem postupoval přesně podle Vašeho návodu, nápovědu číst nemohu. Po otevření okna s nápovědou, je vidět jen názvy kapitol v rejstříku a v hlavním okně se zobrazuje pouze hlášení " Navigace na webovou stránku byla zrušena.

Můžete vyzkoušet následující možnosti:
     Zadejte adresu znovu. " Pokud jsem pochopil správně, z Vaší odpovědi, je potřeba připojení na internet. To mám samozřejmě stále aktivní. Používám prohlížeč Google chrome a zkoušel jsem nastavit i Operu jako prioritní prohlížeč, ale stále nápovědu prohlížet nejde.Int. Explorer mi nefunguje, ale v tom by to být nemělo(?). Můžete mi ještě prosím poradit, jak by šlo nápovědu otevřít? Třeba je na nějaké webové stránce (?). Děkuji
Zaznamenáno
palovsky
Host
« Odpověď #4 kdy: 15.10.2009, 08:47:11 »

Na začátek první dvě otázky: přepokládám, že používáte plnou verzi SM a platformu Windows. Připojení na internet určitě nepotřebujete.
Zaznamenáno
jave
Jr. Member
**

« Odpověď #5 kdy: 15.10.2009, 09:00:04 »

Ano, SM jsem si stáhl a zadal platné licenční číslo, mám operační systém Windows XP, (ale I exloler mi nejde,asi chybí některé soubory pro něj,ale nepoužívám ho,používám Chrome).
Zaznamenáno
palovsky
Host
« Odpověď #6 kdy: 15.10.2009, 10:12:08 »

Tak si tipnu, že to blokuje někde Windows ... ta nápověda se může tvářit jako "neznámý vydavatel", tudíž může být pro Windows nedůvěryhodná. Je to potřeba někde odblokovat - buď ve vlastnostech samotného souboru (zkontrolovat, zda-li se nápověda otvírá ve Microsoft® HTML Help Executable) nebo někde jinde (zase takový odborník na IT nejsem). Nápovědu Vám pošlu v pdf na mail.
Zaznamenáno
cz593628
Jr. Member
**

« Odpověď #7 kdy: 15.10.2009, 12:15:45 »

Já jsem měl v SM po instalaci automaticky nainstalovanou nápovědu v němčině (SM_GER0.chm). Stáhl jsem si český překlad z tohoto webu a po rozbalení a přejmenování na německý soubor česká nápověda funguje. Jen některé české znaky jsou bez diakritiky a některé špatně (např. místo š vidím ?), jinak je to OK.
Zaznamenáno
Stran: [1] Nahoru Tisk 
« předchozí další »
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!