Forum chess.cz
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?
08.11.2017, 01:09:36

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:     Pokročilé vyhledávání
619 příspěvků v 138 témat od 569 uživatelů
Nejnovější uživatel: NajiZweig
* Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
+  Forum chess.cz
|-+  Komise rozhodčích
| |-+  Pravidla šachu FIDE (Moderátoři: Petr Harasimovič, Richard Fischl, Jaromír Skála, Jan Malec, Jiřina Prokopová)
| | |-+  Hráči základní sestavy a 2 partie
« předchozí další »
Stran: [1] Dolů Tisk
Autor Téma: Hráči základní sestavy a 2 partie  (Přečteno 2447 krát)
Jirzami
Jr. Member
**

« kdy: 10.05.2016, 03:46:45 »

Družstvo má na prvních třech místech soupisky hosty (a současně tedy hráče základní sestavy). Na čtvrtém místě je rovněž host (ale již ne Z). Od 5. šachovnice jsou opět hráči se Z (až do 9. desky). Musí hráč na čtvrté desce odehrát povinné dvě partie (soutěžní řád 3.6.2.)?
Zaznamenáno
Petr Harasimovič
Global Moderator
Jr. Member

« Odpověď #1 kdy: 10.05.2016, 04:48:11 »

Clanek 3.6.2 se toho moc netyka, ten urcuje hraci tempo. Pokud jste mel na mysli clanek 3.5.6, tak jste si uz odpovedel sam

Citace
3.5.6. Každý hráč na soupisce, po posledního člena základní sestavy družstva včetně, musí v průběhu soutěže
odehrát nejméně 2 partie, pokud není rozpisem soutěže stanoven vyšší počet povinných partií. Nesplnění
povinnosti odehrát stanovený minimální počet partií se posuzuje jako porušení SŘ a ŘO je povinen vyvodit
z toho důsledky.

Ano plati to i pro hrace na ctvrtem miste soupisky ve Vasem prikladu.
Zaznamenáno

IA Petr Harasimovič
Jirzami
Jr. Member
**

« Odpověď #2 kdy: 10.05.2016, 06:18:57 »

Děkuji za odpověď a omlouvám se za chybné uvedení článku v soutěžním řádu (měl jsem na mysli Vámi zmiňovaný odkaz ale "přečísloval jsem to"). Můj dotaz  směřoval vlastně k tomu, že mi pak uniká podstata zavedení hráčů se "Z". Mám za to, že takto označení hráči musí odehrát 2 partie, a proto se to ustanovilo. Teď se to však týká i hráčů, kteří se mezi ně vklínili...
Zaznamenáno
Petr Harasimovič
Global Moderator
Jr. Member

« Odpověď #3 kdy: 10.05.2016, 06:22:41 »

Tak minimalne by se to potom netykalo toho na 9. sachovnici. Jestli je v tom i nejaky jiny duvod, to nevim, ale nekdo me urcite doplni.
Zaznamenáno

IA Petr Harasimovič
Petr Harasimovič
Global Moderator
Jr. Member

« Odpověď #4 kdy: 10.05.2016, 06:23:45 »

Jo, a jeste by se to netykalo hracu, kteri byli na soupisku dopsani pozdeji.
Zaznamenáno

IA Petr Harasimovič
Stran: [1] Nahoru Tisk 
« předchozí další »
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!