Výsledky playoff

David Navara porazil ve finále Viktora Lázničku 2:0, Tereza Olšarová díký výhře černými v armagedonu porazila Olgu Sikorovou, Ondřej Toman porazil Jakuba Szotkowského 2:0. Bronzové medaile berou Vlastimil Babula, Nela Pýchová a Vít Kratochvíl.

Kategorie mužů - Turnaj Dopravní stavby Brno:

Základní části turnaje mužů dominovali první dva nasazení hráči - David Navara a Viktor Láznička. Oba získali 11 bodů ve 13 kolech, což je o 2 body více než Cyril Ponížil, který překvapivě skončil na třetím místě. Do vyřazovací části turnaje postoupil ještě čtvrtý v pořadí, Vlastimil Babula. Černý Petr zbyl na Miloše Jirovského, který získal stejně jako Babula 8,5 bodů, ale horší pomocné hodnocení ho stálo postup do semifinále.

Semifinále tvořily dvojice Navara - Babula a Láznička - Ponížil. Viktor Láznička byl proti Cyrilu Ponížilovi jasným favoritem a potvrdil to výhrou v obou partiích. V druhém souboji reprezentačních kolegů o vítězi musela rozhodnout doplňková partie, tzv. "armagedon", kde má bílý 5 minut a povinnost vyhrát proti 4 minutám černého. David Navara si zvolil bílé figury a dokázal zvítězit. Diváci se tak dočkali finálového souboje dvou nejvýše nasazených šachistů. Navara v první partii bílými zvítězil po krásné oběti kvality. V odvetné partii zvolil Láznička netradiční zahájení, což ale k úspěchu nevedlo a David Navara tak vyhrál 2:0. V souboji o třetí místo porazil Vlastimil Babula Cyrila Ponížila 1,5:0,5.

Navara 2
Navara 2
Babula 1    
Navara
Láznička 2  
Láznička 0  
Ponížil 0
 
Babula
Babula
  Ponížil ½  

Kategorie žen - Turnaj Czechoslovak Real:

I v tunaji žen vyhrála základní část nasazená jednička s velkým náskokem. Olga Sikorová desetkrát vyhrála, jednou remízovala a pouze dvakrát prohrála, což dohromady dělá 10,5 bodu a 1,5 bodu náskok na druhou Evu Kulovanou a třetí Terezu Olšarovou. Čtvrté místo a postup do semifinále vybojovala teprve patnáctiletá Nela Pýchová. Obhájkyně titulu Martina Marečková skončila se ziskem 7,5 bodu na sedmém místě.

Z pořadí po základní části vyplynulo, že se v semifinále utkaly Olga Sikorová s Nelou Pýchovou a Eva Kulovaná s Terezou Olšarovou. Sikorová překvapivě v první partii s mladou soupeřkou remízovala, ve druhé partii se však už překvapení nekonalo a nasazená jednička tak postoupila do finále. Druhé semifinále mělo být podle ratingu vyrovnané, Tereze Olšarové se ale povedlo obě partie vyhrát. Finále se stejně jako u mužů stalo záležitostí první a druhé nasazené hráčky, průběh byl ale napínavější. První partii vyhrála Olga Sikorová, druhou Tereza Olšarová, takže na řadu přišel "armagedon". Olga Sikorová si zvolila bílé barvy a povinnost vyhrát, to se ale povedlo Tereze Olšarové, která se tak stala šampionkou České republiky v bleskovém šachu pro rok 2014. V zápase o třetí místo mezi zkušenou reprezentantkou Evou Kulovanou a talentovanou Nelou Pýchovou překvapivě zvítězilo dravé mládí 1,5:0,5.

Sikorová
Sikorová 1
Pýchová ½    
T. Olšarová
Kulovaná 0
T. Olšarová 2  
T. Olšarová 2  
 
Kulovaná ½
Pýchová
Pýchová  

Kategorie mládeže: Turnaj Advokátní kancelář Bulinský a Vávra

V turnaji mládeže se v základní části nejvíce dařilo Jakubu Szotkowskému, který dokázal získat 10,5 bodu. Do semifinále postoupili také druhý Ondřej Toman, třetí Vít Kratochvíl a čtvrtý Michael Kubík. Obhájce titulu Martin Blahynka se bohužel nemohl turnaje z důvodu nemoci zúčastnit.

První kolo play off tvořili dvojice Szotkowski - Kubík a Toman - Kratochvíl. Jakub Szotkowski potvrdil formu ze základní části a zvítězil 2:0. Spolu s ním do finále postoupil Ondřej Toman po vítězství 1,5:0,5. Ve finále pak Ondřej Toman zvítězil 2:0. Zápas o třetí místo vyhrál Vít Kratochvíl také 2:0.

Szotkowski 2
Szotkowski 0
Kubík 0    
Toman
Toman
Toman 2  
Kratochvíl ½
 
Kratochvíl 2
Kratochvíl
  Kubík 0