Závěrečná zpráva

Letošní Mitropa Cup se konal ve francouzském Merlimontu ve dnech 7.-16.10. Česká reprezentace se zúčastnila ve složení Martin Petr, David Kaňovský, Jan Krejčí, Štěpán Žilka a Jaroslav Bureš (mužský tým), Tereza Olšarová a Martina Marečková (ženský tým). Organizačně se během soutěže nevyskytl žádný problém, ubytování i strava byly zajištěny na dobré úrovni.

Před turnajem byl stanoven cíl získat medaili, nejlépe v obou kategoriích, a tento cíl se nepodařilo splnit. Příčiny jsou čistě šachové, myslím, že ani jednomu z členů naší výpravy se nedařilo podle jeho představ. Mužský tým obsadil ziskem 50 procent možných bodů 5. místo z 10 družstev (jako 3. nasazení) a ženský tým 4. místo ze 6 družstev (jako 2. nasazené). Individuální výsledky: Martin Petr - 3,5/8, David Kaňovský - 2,5/7, Jan Krejčí - 5,5/9, Štěpán Žilka - 3,5/7, Jaroslav Bureš - 3/5. Tereza Olšarová - 4,5/10, Martina Marečková 3,5/10.

Soutěž nám umožnila získat cenné zkušenosti z mezinárodních utkání družstev, což je hlavní smysl účasti na Mitropa Cupu. Věřím, že po vlastní analýze našich partií bude příště předvedený šachový výkon lepší.

25.10.2011 v Praze, Martin Petr