Zpráva ředitele Mistrovství ČR v rapid šachu mládeže 2007, Jaroměř, 22.-23.9.2007

Ve dnech 22.9. až 23.9. 2007 se v Jaroměři uskutečnilo Mistrovství České republiky mládeže v rapid šachu. Celkem bylo 160 účastníků, z toho 52 dívek a 108 chlapců. Mistrovství se hrálo v sálech PDA, stravování bylo v přilehlé restauraci. Ubytování bylo povětšinou na ubytovně SOU řemesel a služeb, ale také na ubytovně TJ Jiskra Jaroměř a DDM Klíč Josefov.

Průběh:

U prezentace se tvořily menší řady díky dochvilnosti účastníků. Zahájení proběhlo bez problémů ve stanoveném plánu na Riegrově náměstí. Turnaj samotný proběhl bez problémů v časovém rozpisu. Vyhlášení bylo taktéž bez problémů ve stanoveném čase.

Doprovodný program:

Deskové hry byly velmi často navštěvovány. Simultánky se zúčastnilo 13 účastníků. Do prostoru kasemat šlo cca 30 účastníků a doprovodu.On-line přenos prvních partii z každé kategorie v přilehlé restauraci byl stále navštěvován.

Ohlasy:

Velmi dobré ohlasy byly na slavnostní zahájení, hrací sál,on-line přenos parti, práci rozhodčích, simultánku, prohlídku podzemních chodeb a ceny. Pár záporných ohlasů bylo na stravu a ještě méně na ubytování.

V Praze 1.října.2007
ředitel turnaje Tomáš Back