Zápis z korespondenční schůze KM ČMFS, 10.04.2000

1. Výběr talentů zařazených do individuální péče

Na základě doporučení grémia trenérů z M ČR mládeže v Rychnově vedeného ing. Gonsiorem byli doporučeni níže jmenovaní žáci a žákyně do individuální péče trenérů jmenovaných ČMFS:

  • Kategorie A: David Navara
  • Kategorie B: K. Němcová, A. Kubíková, J. Příborský, J. Bernášek, S. Petrlová, Š. Žilka

Návrh na rozdělení finančních prostředků: David Navara 28%, hráči zařazení do kategorie B po 12% z celkového objemu. Jednu třetinu prostředků na výcvik uhradí rodiče.

Návrh na usnesení: KM tento návrh po projednání schvaluje a žádá VV ČMFS o přidělení limitu finančních prostředků k zajištění individuálního výcviku.

2. Soustředění talentů

Citace usnesení z minulé schůze v Rychnově n. K. - Z: Biolek - navrhne termíny 2 soustředění + tábor reprezentantů, uvolněno z rozpočtu 3x10 tis. Kč, Biolek zodpovídá za realizaci soustředění. T: pro stanovení termínů akcí: 31. 3. 2000

Zápis zasílám R. Biolkovi s novým termínem ke splnění úkolu: 30. 4. 2000

3. Vztah s ASŠK

- konstatován neuspokojivý stav

Citace usnenení z minulého zápisu - Z: Daniel, vytipovat pražského funkcionáře s cílem intenzívnějšího osobního jednání s ASŠK, pověřeného kompetencí k uzavření smlouvy mezi ČMŠF a AŠSK a stanovení technických podmínek pro další ročník. T: 31. 3. 2000

Termín jsem nedodržel, omlouvám se:

Zároveň zasílám p. Tallovi do Prahy na sekretariát dopis tohoto znění:

Komise mládeže ČMŠF vyvinula prostřednictvím svého předsedy tlak na ASŠK k uzavření nové smlouvy o spolupráci. Jednání skončilo na mrtvém bodě. Prosíme Vás o nastudování dosavadní korespondence mezi panem Danielem a Koukalem a pokus o uzavření funkční smlouvy mezi oběma organizacemi a převzetí odpovědnosti za naplnění spolupráce s ASŠK, kterou považuje KM ze velmi důležitou, ale nestačí na ni v amatérském vztahu. K jednání poskytnu veškeré dostupné informace, jsem ochoten cokoli konzultovat, nikoli však ustupovat výrazným způsobem podle mého názoru neadekvátním požadavkům ASŠK. Jiří Daniel

4. MČR jednotlivců 2001 - mládež

Citace z minulého zápisu: Do M ČR si vybojují letos v Rychnově přímý postup

  • všichni hráči na 1. - 4. místě, kteří budou splňovat věkový limit kategorií H 10 - H 16 s případným přenesením práva účasti ve vyšší věkové kategorii,
  • všichni hráči umístění na 5. - 8. místě, kteří setrvají v příslušné věkové kategorii i příští rok (tzv. mladší ročníky)
  • 1 místo přímého postupu obdrží přímo David Navara

Přímé postupy do M ČR 2001:

Kategorie H16
  • Č: Balín Jan, Marouš Roman, Bernášek Jan, Tůma Jiří, Navara David
  • M: Garlík Michal, Plasgura Petr, Kaňovský David, Adámek Jiří
Kategorie H14
  • Č: Cífka Stanislav, Příborský Jan, Láznička Viktor
  • M: Žilka Štěpán, Malinovský Karel
Kategorie H12
  • Č: Bohm Tomáš
  • M: Vašenda Robin, Diviš Martin, Biolek Richard
Kategorie H10
  • Č: Alaverdyan Argam
  • M: -

M ČR do 8 let: první tři žáci z M ČR 2000 ve Frýdku Místku

Postupový klíč na příští mistrovství v roce 2001:

  Celkem Přímo ČŠS MŠS Pořadat. Divoká karta ČMŠF
H16 22 8 6 6   Navara + 1
H14 22 5 8 8   1
H12 22 4 8 8 1 1
H10 22 4 8 8 1 1

Celkem bude hrát finále M ČR v roce 2001 nadále v každé věkové kategorii chlapců 22 hráčů. Jedno místo v každé kategorii má právo obsadit hlavní pořadatel podle své úvahy.

Dívky budou mít nadále samostatné otevřené turnaje.

Komentář k přímým postupům a postupovému klíči: Přímé postupy korespondují s usnesením minulé schůze KM, jsou do nich zahrnuti tedy i hráči na 4. místech - Tůma, Malinovský a Bohm. Navíc je v návrhu zařazen Vašenda, nejlepší hráč ročníku 89, jediný postup z H 10 do H 12.

Prosím pana Hurtu a pana Hadrabu, aby se k návrhu vyjádřili souhlasem nebo obesláním novým návrhem. Termín: 20. 4. 00

5. Konkurz na pořadatele M ČR v roce 2001.

KM ČMFS vyhlašuje konkurz na pořadatele M ČR mládeže v roce 2001. Konkurzní podmínky:

  • Termín: březen až duben 2001, 6 dní, možnost příjezdu o den dřív, jediná neděle
  • Finanční podmínky: předpokládaná dotace ze strany ČMŠF: 20 tisíc Kč
  • Podmínky pořádání: zaplacení 3-4 trenérů (navrhněte šéftrenéra), zaplacení 3-4 rozhodčích (navrhněte hl. rozhodčího), vydávání turnajového bulletinu (stanovte poplatek za disketu s partiemi a bulletin přísl. kat. v písemné podobě), denní aktualizované umístění výsledků všech partií a průběžného pořadí všech turnajů na internet s uveřejněním internetové adresy v propozicích, odeslání e-mailu na všechny e-maily uvedené v přihláškách účastníků, respoektování dalších bodů uzavřených při smlouvě s ČMFS. Maximální náklady na účastníjka a den 220 Kč, startovné max. 300 Kč, ubytování ve dvou-čtyřlůžkovýách pokojích. V přihlášce do konkurzu uveďte především způsob zajištění těchto záležitostí.

Termín uzávěrky konkurzu: 30. 6. 2000

Nabídky zasílejte na adresu: Jiří Daniel, redakce Orlického týdeníku, 516 01 Rychnov n. K.

6. Reprezentace ČR mládeže

Citace z minulého zápisu

  • účast na MS a ME - KM pověřila předsedu J. Daniela sestavením nominace trenérů, stanovením způsobu dopravy a klíčem k financování.
  • účast na Glorney a Faber cupu v Dublinu - KM pověřila Mgr. Miroslava Hurtu sestavením reprezentačního týmu, způsobem financování a organizací české účasti.
  • olympiáda Artěk - KM konstatovala, že vzdálenost a podmínky účasti jsou tč. neakceptovatelné, KM však nabízí možnost účasti dobrovolným zájemcům - dobrovolní zájemci se mohou kontaktovat s předsedou KM J. Danielem.
  • případné další reprezentační starty - zájemci o vedení reprezentačních výprav z řad trenérů a pracovníků s mládeží, zpravidla na vlastní náklady účastníků, hlaste se u J. Daniela.

Zasílám dopis panu sekretáři Tallovi, předsedovi ČMFS panu Dr. Sejkorovi a hospodáři ČMFS panu Chwistkovi, ve kterém je žádám o sdělení termínů, zaslání propozic, potvrzení částky, s níž je možné ze strany ČMFS pro zajištění české účasti na MS a ME počítat. Předpokládám, že se bude jednat o částku 10 + 10 tisíc Kč, tak, jak je stanoveno rozpočtem. Jakmile budu znát tyto faktory, sestavím rozpočet, stanovíme způsob dopravy a personální obsazení funkcí trenérů. Dalším krokem bude sestavení nominace hráčů, která je hodně odvislá i od jejich akceptování velmi špatných finančních podmínek zařízených ČMFS.

V případě, že nedojde k vážné termínové kolizi, přislíbil plnit roli trenéra našich mládežnických reprezentantů za zatím blíže neurčených finančních podmínek na MS či ME velmistr Sergej Movsesjan.

7. Internetové stránky KM ČMŠF

Citace minulého usnesení:

Předseda KM ČMŠF J. Daniel pověřen zasláním maximálního množství podkladů J. Fuksíkovi.

Předseda KM ukládá do konkurzních podmínek všech vyhlášených konkurzů a všem ředitelům mistrovských soutěží řízených ČMFS, aby podklady zasílali panu Fuksíkovi přímo. E-mail: a64@proclient.cz

Zajištění ročníku 99-00:

  • Extraliga dorostu: ing. Červinka
  • M ČR mládeže jednotlivců: Daniel - odesláno
  • M ČR mládeže do 8 let: Surma
  • M ČR družstev do 12 let: ing. Hadraba
  • M ČR družstev do 15 let: Hájek
  • M ČR v rapid šachu mládeže: další pořadatel

8. Soutěžní řád

Citace z minulého zápisu:

KM ČMŠF bude prosazovat následující stanovisko: pokud jsou v základní sestavě některého týmu družstev dospělých alespoň 2 hráči, již se v příslušeném termínu účastní některého mistrovství ČR, ME, MS apod. (mládež, ženy, muži apod.) nebo reprezentačního soustředění (tedy i trenéři či funkcionáři), má toto družstvo v případě termínové kolize zápasu družstva s výše uvedenou akcí právo požádat soupeře o změnu termínu utkání. Navrhne tři termíny a soupeř je povinen si jeden z nich vybrat. Ve sporných případech rozhodne o změně termínu řídící orgán soutěže.

Požadavek přenesen do VV ČMŠF.

Jiří Daniel