Polofinále MČR juniorů a finále MČR juniorek proběhne v Přibyslavi 6.-12. prosince 2009

Polofinále Mistrovství ČR dorostenců a juniorů hrané společně s Mistrovstvím ČR dorostenek a juniorek uspořádá pod záštitou náměstka hejtmana kraje Vysočina Ing. Libora Joukla šachový oddíl TJ Jiskra Havlíčkův Brod v Přibyslavi od 6. do 12. prosince 2009.

Oproti předběžnému termínu došlo k posunu o 3 týdny pro kolizi s mistrovstvím světa mládeže. Dějištěm šampionátu bude nově zrekonstruovaný Hotel Přibyslav, v němž účastníci najdou ideální prostředí pro hru i odpočinkové aktivity (televize a internet na pokojích, běžecké lyžování v okolí atd.) za sponzorovanou cenu plné penze 400Kč.

Právo účasti mají hráči a hráčky narození v roce 1990 a ml. (kategorie juniorů a juniorek do 20 let) a v roce 1992 a ml. (kategorie dorostenců a dorostenek do 18 let), kteří:
a) jsou přeborníky svých krajů

b) mají přímý postup z předchozího ročníku

c) obdrží divokou kartu STK ŠSČR nebo pořadatele

d) jsou dalšími postupujícími z krajů resp. nominovanými krajskou STK


Propozice a průběžně doplňovanou tabulku oprávněných účastníků Polofinále MČR juniorů a dorostenců najdete ZDE, finále MČR juniorek a dorostenek ZDE.

STK ŠSČR vyzývá krajské STK k průběžnému hlášení oprávněných účastníků, nejpozději však do 27.9.2009. Samotným zájemcům o start v soutěži případně jejich rodičům doporučuje, aby se informovali u svých krajských STK o možnostech nominace, případně požádali včas o divokou kartu.

Šéftrenérem mistrovství bude IM David Kaňovský, pro doprovod a další zájemce je připraven OPEN Přibyslav 2009.

Neváhejte prosím s přihláškami, počet účastníků je omezen. Srdečně všechny zve osvědčený ředitel soutěže a předseda KŠS Vysočina pan Václav Paulík (vaclav.paulik@tiscali.cz).

David Ciprys, STK ŠSČR