Dva bývalí šachoví vicemistři světa přijedou do Prahy

Soupeř Garryho Kasparova ze zápasu o mistra světa z roku 1993, jeden z nejuznávanějších a nejznámějších šachistů z Velké Británie, velmistr Nigel Short se v rámci šachového festivalu ČEZ CHESS TROPHY 2007 střetne s nejlepším českým šachistou, velmistrem Davidem Navarou. Utkají se v zápase na deset partií, z nichž šest bude v rapid šachu a čtyři ve Fischerových šachách.

Vedle nich bude hrát nejlepší česká šachistka velmistryně Jana Jacková proti legendárnímu nizozemskému velmistrovi Janu Timmanovi. Partie bude živě komentovat česká šachová legenda, velmistr Lubomír Kaválek. Festival se uskuteční v hotelu Best Western Kampa - Stará Zbrojnice (Všehrdova 16, Praze 1).

Festival začne ve čtvrtek 30. srpna a bude ukončen v neděli 1. září. První dva dny se budou hrát normální šachy v rapid tempu (20 minut na partii plus 5 vteřin za tah), třetí den se budou hrát čtyři partie Fischerových šachů (základní postavení figur je losováno) a čtvrtý den festivalu odehraje velmistr Short simultánku proti 30 VIP osobám.

Festival pořádá občanské sdružení Pražská šachová společnost a jeho hlavním sponzorem je skupina ČEZ. Dalšími sponzory jsou CzechTourism, ČSOB, advokátní kancelář Weil, Gotshal & Manges, EuroAgentur Hotels & Travel, Best Western Hotel Kampa, Dopravní stavby Brno, Bessel Kok a Global Chess.

Kontakt: předseda Pražské šachové společnosti Pavel Matocha,
Tel: 603 861 533
E-mail: pavel.matocha@gmail.com